Wiki / Kennisbank2021-03-26T12:52:59+01:00

Hieronder treft u de meeste gestelde vragen omtrent beveiliging en telecom.

Regelmatig zullen hier nieuwe artikelen aan toegevoegd worden.

Ik ben mijn code vergeten, hoe los ik dit op?2021-03-26T12:49:58+01:00

Hiervoor moet Lankhof op locatie komen omdat het systeem opnieuw geprogrammeerd dient te worden. U kunt het beste contact met ons opnemen voor een afspraak.

Mijn systeem geeft een lage batterij spanning aan en dient te worden vervangen. Hoe snel moet dit?2021-03-26T12:49:18+01:00

U kunt het beste direct een afspraak met ons maken zodat wij de batterijen binnen enkele dagen vervangen hebben en uw systeem gegarandeerd blijft werken.

Kan ik een BORG-Alarmcertificaat krijgen van mijn alarmsysteem?2021-03-26T12:48:26+01:00

Lankhof Beveiliging & Telecom is een BORG-erkend bedrijf, dus dat is zeker mogelijk. De noodzaak van een BORG-alarmcertificaat is afhankelijk van uw situatie. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0543-495000

Blijft mijn alarmsysteem werken als de stroom is uitgevallen?2021-03-26T12:47:48+01:00

Ja, onze alarmsystemen beschikken over een accu waardoor het systeem bij stroomuitval een aantal uren in bedrijf blijft.

Kan Ik Lankhof Beveiliging & Telecom Ook Buiten Kantooruren Bereiken?2021-03-26T12:47:05+01:00

Wij beschikken over een servicedienst, welke 24 uur, 365 dagen per jaar tot uw beschikking staat!

Ik Ga Verhuizen Of Een Nieuwe Woning Of Bedrijfspand Bouwen, Wanneer Moet Ik Dit Doorgeven?2021-03-26T12:46:44+01:00

Zodra de tekeningen definitief zijn, adviseren we u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij samen met u in een vroeg stadium tot een goed ontwerp komen. Ook willen wij graag met uw elektra-installateur of bouwkundig aannemer samenwerken om tot een plan van aanpak te komen, wat efficiënter en kostenbesparend is.

Ik Stap Over Naar Glasvezel Of Internetbellen, Heeft Dit Invloed Op Mijn Alarmsysteem?2021-03-26T12:46:27+01:00

Steeds meer diensten worden via één internetverbinding aangeboden. De techniek van deze dienst blijkt niet onder alle omstandigheden te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de betrouwbaarheid van alarmdoormelding (alarmsystemen AL1 en AL2) richting een Alarmcentrale en alarmopvolging. Hierdoor is het mogelijk dat, in geval van een alarmsituatie en/of het doorgeven van andere (w.o. technische en test) meldingen, geen verbinding mogelijk is met de alarmcentrale. Wij hebben hiervoor diverse oplossingen zodat de alarmmeldingen gegarandeerd binnen komen en er daarmee goede opvolging in werking wordt gezet.

Hoe Kan Ik Sleutelhouders Wijzigen?2021-03-26T12:44:18+01:00

U kunt deze wijzigingen rechtstreeks doorgeven aan de meldkamer. Dit kan telefonisch en via internet(voor SMC klik hier en voor Europac klik hier).

Tijdsconfiguratie / Nummerplan telefonisch wijzigen2021-03-25T17:01:07+01:00

Dit artikel bevat het telefonisch aanpassen van de tijdsconfiguratie door een ander nummerplan te activeren. Het stappenplan hieronder kan gevolgd worden.

Bel met uw bij Lankhof Telecom aangesloten telefoon (vast of mobiel) naar 915. U hoort het volgende keuzemenu:

 • Om het nummerplan tijdelijk te wijzigen, kies 1;
 • Om het nummerplan voor onbepaalde tijd te overschrijven, kies 2;
 • Om een tijdsconfiguratie te activeren, kies 3.

Bij optie 1 krijgt u de mogelijkheid om een ander nummerplan in te stellen, het is belangrijk dat u weet welk nummerplan gekoppeld is aan welk routeringsschema. Bij deze optie zal het nummerplan gewijzigd worden, totdat er door de tijdsconfiguratie opnieuw wordt overgeschakeld op een nieuw nummerplan. Wilt u het ingestelde nummerplan voor onbepaalde tijd overschrijven, kies dan voor optie 2.

Bij optie 2 krijgt u ook de mogelijkheid om een ander nummerplan in te stellen. Dit nummerplan blijft echter actief totdat u in de Operator of telefonisch een ander nummerplan kiest en zal niet automatisch veranderen.

Bij optie 3 (her)activeert u de vooraf ingestelde tijdsconfiguratie. Deze tijdsconfiguratie is te vinden in de Operator onder ‘La Managed Voice’. Zie ook het desbetreffende wiki-artikel.

Tijdsconfiguratie2021-03-25T17:00:42+01:00

Via de tijdconfiguratie kunt u kiezen welk nummerplan actief is. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag- en nachtstand implementeren binnen Managed Voice. Er zijn drie manieren om de tijdconfiguratie te bedienen. De eerste is automatisch op basis van dag en tijd. De tweede is op basis van een handmatige stand en de derde is op basis van een datum en tijd (vakantiedagen).

Configuratie tijdplan

Om een tijdsconfiguratie in te stellen dient u eerst in te loggen in het beheer platform van Lankhof Telecom met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Wanneer u bent ingelogd, klikt u op “klant configuratie”.

Klik vervolgens op “La Managed voice” (te vinden aan de linkerkant van het scherm).

U bent al op tabblad “detail”. In onderstaand figuur ziet u een soortgelijk overzicht.

De automatische tijdconfiguratie wordt opgebouwd vanuit de positie dat er één standaard plan is welke het meest actief is. (bijvoorbeeld u werkt maar 8 uur en 16 uur niet) de uitgangspositie is dan  de 16 uur dat u niet werkt en deze positie is de nachtstand genoemd. U geeft deze stand dan aan als 24 uur aanwezig (zie bovenstaand figuur) de rest zijn uitzonderingen op deze stand.

Nadat u dit blok heeft aangemaakt kunt u specifiekere tijdblokken aanmaken. U kunt deze blokken aanmaken door te klikken op de knop toevoegen, welke achter de dagen is geplaatst.

Aanmaken automatische periode

Afhankelijk van de keuze bij instellen per dag of per periode zal de optie ‘instellen voor’veranderen.

In dit voorbeeld kunt u op basis van de te selecteren dagen de start en eindtijd opgeven.

Let er op dat u de start en eindtijd opgeeft in het formaat XX:YY waarbij er tussen de X en de Y een dubbele punt staat!

Selecteer vervolgens bij de optie nummerplan welk nummerplan u aan deze periode wilt koppelen.

Configureren handmatige periode

Onder aan de detail pagina ziet u de optie “OVERSCHRIJF TIJDSCONFIGURATIE” staan:

Bij deze optie kunt u handmatig een nummerplan kiezen (via het dropdown pijltje rechts), en deze door middel van het aanvinkhokje activeren. Deze optie overschrijft de automatische tijdconfiguratie. Deze blijft actief, totdat u zelf een ander plan kiest, of het vinkje weg haalt.

Call Pickup2021-03-25T16:58:18+01:00

Gebruikers kunnen binnenkomende oproepen die niet op hun gebruikersextensie overgaan oppakken door *8 te bellen. U kunt per gebruikers extensie opgeven van welke gebruikers of groepen de gesprekken overgenomen mogen worden.

De mogelijkheden zijn:

 • *8 Oppakken van een willekeurig rinkelent toestel’.
 • *8[Gebruikers nummer] Overnemen van rinkelend toestel van de gekozen gebruiker.
 • *8[Groepsnummer] Overnemen van willekeurig rinkelend toestel uit de gekozen groep.
Doorverbinden2021-03-25T16:57:54+01:00

Gebruikers kunnen binnenkomende oproepen die ze opnemen doorverbinden naar andere extensies of externe nummers. Doorverbinden kan via het Managed Voice platform op twee manieren, Direct of met Ruggespraak. Bij Direct doorverbinden wordt het gesprek direct afgeleverd bij het telefoonnummer dat opgegeven wordt. Bij doorverbinden met Ruggespraak krijgt de gebruiker eerst de persoon te spreken waarnaar wordt doorverbonden voordat de daadwerkelijke doorverbinding plaatsvindt.

Doorverbinden met via het Managed Voice platform werkt als volgt:

 • Direct:

Bel tijdens het gesprek “#”, u hoort dan Doorverbinden, voer vervolgens het extensie of telefoonnummer in waarnaar u wilt doorverbinden. Het gesprek wordt vervolgens vanzelf verbroken en het gesprek is doorverbonden.

 • Met Ruggespraak:

Bel tijdens het gesprek “*”,u hoort dan Doorverbinden, voer vervolgens het extensie of telefoonnummer in waarnaar u wilt doorverbinden. U krijgt nu eerst de persoon aan de lijn waarnaar u wilt doorverbinden. U kunt daadwerkelijk doorverbinden door de hoorn neer te leggen en het gesprek  op te hangen.

Uiteraard is het ook mogelijk om beide manieren van doorverbinden via de telefoon zelf te doen. Kijk hiervoor in de handleiding van het type toestel dat u in gebruik heeft.

Als u een gesprek wilt terug pakken welke u probeert door te verbinden met Ruggespraak drukt u wederom op de * toets. U krijgt dan de beller weer aan de lijn.

Meeluisteren2021-03-25T16:57:19+01:00

Managed Voice biedt de mogelijkheid om “live” mee te luisteren met andere gebruikers. Uw extensie dient hiervoor geschikt te zijn (standaard heeft extensie namelijk niet de rechten om mee te luisteren met anderen). U kunt per gebruiker aangeven of deze de rechten heeft om met andere mee te kunnen luisteren.

U kunt dit instellen onder de instellingen van een gebruiker. Hiervoor dient u eerst in te loggen in het beheer platform van Lankhof Telecom met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

De onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld van de inlogpagina.

Wanneer u bent ingelogd dient u op Klant configuratie te klikken.

Klik vervolgens op “La Managed Voice” (te vinden in het linkermenu, aangegeven in de onderstaande afbeelding)

Klik op “Extensies”, en klik daarna op “wijzig” achter de extensie vanwaar u meeluisteren wil activeren (aangegeven in de onderstaande afbeelding).

U krijgt het volgende scherm te zien, waarin u instellingen kan wijzigen voor de extensie. Hier kunt u de rechten van de extensie veranderen. Het is belangrijk dat meeluisteren op “JA” word gezet. (de onderstaande afbeelding geeft aan waar u dit precies kan aanpassen).

Klik vervolgens op “Opslaan” (onderin de pagina).

Meeluisteren is nu geactiveerd op de extensie. Meeluisteren met een andere gebruiker is erg gemakkelijk. U dient met het toestel te bellen naar ‘906’, vervolgens dient u het extensie nummer in te voeren van diegene bij wie u wil meeluisteren. Daarna krijgt u twee opties te horen. Optie 1 om alleen mee luisteren, optie 2 om mee te luisteren en te spreken. Via deze manier kunt u mee luisteren/spreken met een telefoongesprek van uw collega.

Aanmaken vakantiedag2021-03-25T16:55:44+01:00

Het is mogelijk om op basis van datum en tijd, tijdelijk de handmatige en automatische configuratie te overschrijven.

Om een vakantiedag aan te maken dient u eerst in te loggen in het beheer platform van Lankhof Telecom met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Wanneer u bent ingelogd, dient u op “Klant configuratie” te klikken.

Klik vervolgens op “La Managed voice” (Te vinden in het linkermenu, aangegeven in de onderstaande afbeelding)

U komt automatisch in het kopje “Detail” terecht.

Hier kunt u een vakantiedag toevoegen aan het nummerplan door op “vakantiedagen” te klikken.

In het volgende scherm drukt u op “Acties” en vervolgens op “Periode toevoegen” (te vinden aan de rechterkant van het scherm, aangegeven op de onderstaande afbeelding).

 

U kunt een omschrijving ingeven, dan kiest u de startdatum en tijd van het aangepaste nummerplan en een einddatum en tijd tot wanneer de vakantiedag duurt. Bij nummerplan kiest u voor het plan dat die dag(en) gevolgd moet gaan worden en klikt op Opslaan.

In het overzicht ziet u nu op volgorde van startdatum de vakantiedagen staan.

Sneltoetsen op toestel configureren2021-03-25T16:54:06+01:00

Via de operator is het mogelijk aan te geven welke collega’s weergegeven dienen te worden op het LCD scherm van uw toestel. Daarnaast brand er een lampje wanneer de collega’s in gesprek zijn (Busy Lampfield).

Deze knoppen kunt u configureren in de operator, u dient de volgende stappen te doorlopen.
U dient in te loggen op het beheer platform van Lankhof met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Klik op “Klant configuratie”.

Klik vervolgens in het linkermenu op “La Managed voice”

Klik vervolgens op “Extensies”, bovenin het scherm.

U krijgt een lijst te zien met alle gebruikers. Klik op de extensie waarop u BLF in wil stellen. Wanneer u in het menu van deze extensie zit, klik dan op “Configuratie toestelknoppen”, rechts bovenin het scherm (Aangegeven in de onderstaande afbeelding).

U krijgt het volgende scherm te zien.

Hier kunt u de configuratie van de toestelknoppen (BLF) instellen.
Waarde : Voer hier het extensienummer in van de gebruiker die u wil toevoegen.
Omschrijving : Voer hier de naam van de gebruiker in.

Afhankelijk van het toestel staan er onderaan op deze pagina 1 of meerdere tabbladen met in te stellen knoppen. Dit aantal is uit te breiden met ‘Expansion Modules’ van respectievelijk Yealink of Aastra, uiteraard afhankelijk van uw eigen toestel.

Er zijn 5 mogelijke toestelfuncties:

 • Vaste systeemfunctie: Bijvoorbeeld het aan- of afmelden van het toestel
 • BLF: een busy lamp field. Dit is niets anders dan een snelkeuze, maar met een extra functie. Wanneer het andere toestel zich binnen je eigen virtuele centrale bevindt kun je de status van de bellen zien. Bij ‘In gesprek’ zal een rood lampje gaan branden, als de telefoon over gaat knippert dit lampje en als een collega beschikbaar is gaat het lampje uit of brandt het groen (afhankelijk van het toestel).
 • Speed Dial: Snelkeuzetoets naar bijv. een extern nummer.
 • Queue Occupation: wachtrijstatistieken. Vul het extensienummer van de wachtrij in en ontvang continu updates over de wachtrij. Alleen beschikbaar op toestellen met LED-scherm.
 • DND: Do not disturb/Niet storen.

Klik op Opslaan wanneer u alle instellingen heeft gedaan voor het toestel. De knoppen worden automatisch bijgewerkt.

Wachtmuziek instellen2021-03-25T16:51:12+01:00

Managed Voice maakt het mogelijk uw eigen wachtmuziek te uploaden in MP3 formaat. Er kunnen meerdere MP3’s worden geüpload om een playlist te creëren. De playlist wordt doorlopend afgespeeld.

Om wachtmuziek in te stellen dient u eerst met uw webgebruiker in te loggen in het Lankhof Beheer platform. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Wanneer u bent ingelogd, dient u op “Klant configuratie” te klikken.

Klik vervolgens op “La Managed voice”, (aangegeven in de onderstaande afbeelding).

Wanneer u op acties klikt, ziet u een menu verschijnen. Klik in dit menu op “wachtmuziek uploaden”.

U krijgt het volgende scherm te zien.

Klik op “Bladeren…” Om uw MP3 wachtmuziekbestand te selecteren. Klik vervolgens op “Opslaan”.

Wanneer u deze stappen heeft gevolgd, heeft u de wachtmuziek geüpload. Het kan enkele minuten duren voordat de wachtmuziek actief is.

LET OP: U dient zelf te zorgen voor rechtenvrije wachtmuziek.

Een selectie van rechtenvrije wachtmuziek, vindt u hier: Lankhof wachtmuziek

CSV Bestand Uploaden In Telefoonboek2021-03-25T16:49:23+01:00

Er zijn meerdere mogelijkheden om nummers toe te voegen in het telefoonboek. In het volgende stappenplan word beschreven hoe u nummers kan importeren in het online telefoonboek via een CSV bestand (een Excel bestand).

U dient in te loggen op het platform van Lankhof met uw Webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl . Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen via e-mail: telecom@lankhof.nl of telefonisch op 0543-495005 optie 2.

Wanneer u bent ingelogd, dient u op “Telefoonboek” te klikken (aangegeven in de onderstaande afbeelding).

U komt in het volgende scherm terecht. Klik op “Acties”. Klik vervolgens op “csv importeren”.

U komt in het volgende scherm terecht, waarin u een contact kan toevoegen door middel van het CSV bestand.
Maak een keuze of u de contacten in uw persoonlijke of in uw bedrijfstelefoonboek wilt opslaan.

Het persoonlijke telefoonboek is alleen voor uw toestel, het bedrijfstelefoonboek is voor iedereen binnen het bedrijf.

Vervolgens voegt u uw bestand toe bij het kopje “Selecteer een csv bestand”
Klik op “volgende stap” om door te gaan (zie onderstaande afbeelding)

Hier kunt u het Excel bestand uploaden, of het voorbeeld bestand downloaden.

Om uw bestand te uploaden, dient u op “Bestand kiezen” te klikken, en selecteer uw bestand. Het is belangrijk Excel bestand in de goede volgorde word geüpload, wanneer dat niet het geval is kunt dat in het volgende scherm aanpassen.

Klik op “Volgende stap”.

U krijgt het volgende scherm te zien, waarin u de volgorde kan selecteren. (Zorg ervoor dat de volgorde overeenkomt met het Excel bestand)

Klik op “Opslaan”.

In het volgende scherm kunt u de contact personen controleren.

Klik op Opslaan.
Wanneer u op Opslaan heeft geklikt komt u automatisch in het telefoonboek terecht, waarin u nogmaals kan controleren of alle contacten in het telefoonboek staan. Het is ook mogelijk om contacten handmatig toe te voegen, wanneer er meerdere contacten toegevoegd  moeten worden in het telefoonboek, dan is het aan te raden om dat via deze manier te doen.

Managed Voice User Aanmelden / Afmelden2021-03-25T16:46:15+01:00

Aanmelden Gebruiker

U meldt een gebruiker aan door op het toestel naar ‘901’ te bellen. Typ vervolgens het extensienummer van de gebruiker in en sluit af met een hekje (#), voer vervolgens de pincode in en sluit af met een hekje. Na deze stappen succesvol te hebben doorlopen bent u aangemeld.

Weet u het wachtwoord niet meer? Kijk dan in uw online beheeromgeving of bel met 0543-495005 optie 2.

Afmelden Gebruiker

Om uw gebruiker af te melden moet u het servicenummer ‘902’ bellen, ook nu wordt u om een pincode gevraagd. Na deze pincode te hebben ingegeven bent u afgemeld.

Nadat alle gebruikersextensies zijn aangemeld kunnen ze elkaar intern bellen via hun extensienummer.

Belangrijk: Afmelden is niet per definitie nodig. Dit is alleen nodig wanneer andere personen ook gebruik maken van uw toestel.

Systeemnummers2021-03-25T16:45:38+01:00

Hier worden alle systeemnummers weergegeven welke beschikbaar zijn in Managed Voice.

 • 901 Aanmelden op toestel met Gebruikersextensie
 • 902 Afmelden van toestel met Gebruikersextensie
 • 903 Aanmelden op wachtrij met Gebruikersextensie
 • 904 Afmelden van wachtrij met Gebruikersextensie
 • 905 Geluidsopname maken
 • 906 Meeluisteren met andere Gebruiker
 • 910 Doorschakelmenu om doorschakelingen op Gebruikersextensie in te stellen
 • 912 Aanmelden met Gebruikersextensie met twinning
 • 913 Afmelden met Gebruikersextensie met twinning
 • 915 Tijdsconfiguratiebeheer
 • 920 Voicemailbeheer (afluisteren, inspreken)
Doorverbinden met Gigaset handsets op Managed Voice2021-03-25T16:45:07+01:00

Deze uitleg is speciaal geschreven voor Gigaset handsets, waaronder C530, S510H Pro, S650H pro, R630H Pro, R650H Pro, SL750H Pro etc.

Zodra u een gesprek heeft ontvangen, kunt u deze doorverbinden met een ander toestel. Het is mogelijk om door te verbinden naar interne nummers (Bijvoorbeeld 200, 201 etc.) of naar externe nummers (mobiele of vaste nummers).

Het is mogelijk om door te verbinden met ruggespraak (dan krijgt u de andere kant eerst aan de lijn) of om deze blind door te verbinden (u zet het gesprek direct door naar het andere toestel).

Doorverbinden met ruggespraak

Tijdens het ingekomen gesprek drukt u op de sterretje toets  en vult u het te bellen nummer in.

Voorbeeld 1: U ontvangt een gesprek, u wilt deze doorverbinden met uw collega met toestelnummer 203. Tijdens het gesprek drukt op de sterretje toets en drukt op 203 (Op de telefoon:  *203)
Voorbeeld 2: U ontvangt een gesprek, maar uw collega is net de deur uit. U wilt het gesprek doorverbinden met zijn of haar mobiele telefoon. Tijdens het gesprek drukt u op sterretje en vult u het 06-nummer in. (Op de telefoon:  *0612345678)

Doorverbinden zonder ruggespraak

Tijdens het ingekomen gesprek drukt u op de hekje toets  en vult u het te bellen nummer in.

Voorbeeld 1: U ontvangt een gesprek, u wilt deze doorverbinden met uw collega met toestelnummer 203. Tijdens het gesprek drukt op de hekje toets en drukt op 203 (Op de telefoon:  #203)
Voorbeeld 2: U ontvangt een gesprek, maar uw collega is net de deur uit. U wilt het gesprek doorverbinden met zijn of haar mobiele telefoon. Tijdens het gesprek drukt u op hekje en vult u het 06-nummer in. (Op de telefoon:  #0612345678)

APN instellen op Android apparaten2021-03-25T16:43:16+01:00

Mocht u voor de eerste keer gebruik maken van uw Lankhof Telecom SIM of een nieuw toestel aanschaffen kan het voor komen dat u geen internet op het toestel verkrijgt. Dit komt in de meeste gevallen door onjuiste APN instellingen. Hieronder ziet u enkele screenshots die u helpen bij het instellen van de APN gegevens op een Android toestel (o.a. Samsung, LG, Sony of HTC). Vanwege het overvloed aan verschillende versies en varianten van het Android besturingssysteem kan het zijn dat u scherm iets afwijkt van de onderstaande handleiding. Ons advies is om de handleiding volledig te volgen.

Allereerst gaat u naar de instellingen van uw toestel heen. (Afbeelding 1)

Afbeelding 1

In het volgende menu kiest u voor de optie “Verbindingen”. (Afbeelding 2)

Afbeelding 2

Kies vervolgens voor de optie “Mobiele netwerken”. (Afbeelding 3)

Afbeelding 3

Kies vervolgens voor de optie “Namen toegangspunten”. (Afbeelding 4)

Afbeelding 4

Kies voor het “toevoegen” om een nieuwe APN toe te voegen. (Afbeelding 5)

Afbeelding 5

Het is verplicht om de nieuwe APN een naam te geven. Deze kunt u bijvoorbeeld ‘Lankhof’ noemen, maar de naam is niet bindend. Voer vervolgens de APN zelf in. Deze instelling dient wel overeen te komen met “internet.mvno.mobi”. (Afbeelding 6)

Afbeelding 6

Sla uw instellingen op door te kiezen voor “Opslaan” in het actie-menu rechtsboven. (Afbeelding 7)

Afbeelding 7

Zorg dat de nieuwe naam actief is in het menu door deze aan te klikken (Afbeelding 8)

 Afbeelding 8

De nieuwe internetinstellingen zijn nog niet per direct actief. Het toestel dient eerst opnieuw zijn mobiele netwerk te gaan zoeken. Dit kan geforceerd worden door het toestel uit en weer aan te zetten.

Mocht u na het invullen van de APN instellingen nog steeds niet beschikken over een werkende mobiele internetverbinding dient u telefonisch contact op te nemen met Lankhof Telecom (0543-495005 optie 2) of per mail: telecom@lankhof.nl.

APN instellen op iOS (iPhone & iPad)2021-03-25T16:40:36+01:00

Mocht u voor de eerste keer gebruik maken van uw Lankhof SIM of een nieuw toestel aanschaffen kan het voorkomen dat u nog geen internet op het toestel krijgt. Dit komt waarschijnlijk omdat de APN instellingen nog handmatig door u in het toestel moeten worden ingevoerd. Hieronder ziet u enkele screenshots die u helpen bij het instellen van de APN gegevens op een iOS toestel (iPhone & iPad).

Allereerst gaat u naar de instellingen van uw toestel heen. (Afbeelding 1)

Afbeelding 1

Kies vervolgens voor de menu optie “Mobiel netwerk”. (Afbeelding 2)

Afbeelding 2

In het volgende menu kiest u voor de optie “Mobiel datanetwerk”. (Afbeelding 3)

Afbeelding 3

Onder “MOBIELE DATA” hoeft enkel de APN instelling zelf ingevuld te worden. “Gebruikersnaam” en “Wachtwoord” moet leeg gelaten worden. Bij APN dient ingevuld te worden “internet.mvno.mobi”. (Afbeelding 4)

Afbeelding 4

Indien u ook nog gebruik wil maken van de mogelijkheid “Persoonlijke hotspot” dient u helemaal onderaan onder “PERSOONLIJKE HOTSPOT” de bovenstaande stap nog een keer te herhalen.

De nieuwe internetinstellingen zijn nog niet per direct actief. Het toestel dient eerst opnieuw zijn mobiele netwerk te gaan zoeken. Dit kan geforceerd worden door het toestel uit en weer aan te zetten.

Mocht u na het invullen van de APN instellingen nog steeds niet beschikken over een werkende mobiele internetverbinding dient u telefonisch contact op te nemen met Lankhof Telecom (0543-495005 optie 2) of per mail: telecom@lankhof.nl.

Geluidsopnamen maken en koppelen in Operator2021-03-25T17:02:10+01:00

Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Door op uw telefoontoestel naar 905 te bellen, maakt u een geluidsopname. Deze geluidsopnames worden meteen opgeslagen in Operator onder het kopje ‘Geluidsopnamen’ in het menu La Managed Voice. Door te klikken op de knop Geluidsopnamen komt u meteen in het overzicht van alle gemaakte geluidsopnamen met daarbij datum en tijd van de opname.

U kunt door op Wijzig te klikken de ‘Notitie’ wijzigen en dus feitelijk een naam geven aan de gemaakte geluidsopname. Door op ‘Afspelen’ te klikken kunt u de gemaakte opname terugluisteren.

Onderaan de lijst (op elke pagina) staat een mogelijkheid tot Uitvoeren, met daarachter een dropdownmenu. In dit dropdownmenu staan alle extensies die gekoppeld kunnen worden aan een geluidsopname. Hier kunnen de opnamen direct gekoppeld worden door op ‘Opname Kopiëren’ te klikken.

Facturen inzien in Operator2021-03-25T16:14:23+01:00

Om facturen in te zien, dient u eerst in te loggen in het beheer platform van Lankhof Telecom met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Om uw facturatiegeschiedenis terug te zien voor administratie, of om facturen met elkaar te vergelijken klikt u in het menu aan de linkerkant op ‘Facturatie’. Vervolgens komt u op het startscherm voor dit onderdeel – de huidige factuurmaand.

Op dit scherm vindt u de periodieke kosten en de eenmalige kosten die in de lopende maand zijn gemaakt. Op deze manier kunt u een inschatting maken van de komende factuur.

Het tweede tabblad, ‘Facturen’, toont de geschiedenis van de facturen. Dit snelle overzicht toont facturen per jaar, voor een vergelijking tussen verschillende maanden. Stijgt uw verbruik naar uw verwachting of bent u juist veel meer of minder gaan bellen in de afgelopen maanden? Vind het snel terug in dit overzicht.

Hier kunt u de facturen downloaden voor uw eigen administratie.

Handleiding Contact Connect2021-03-25T17:03:19+01:00

Om Contact Connect of Contact Connect Advanced te kunnen gebruiken dient de Contact Connect Client te worden geïnstalleerd op elke computer waar u gebruikt wilt kunnen maken van Contact Connect.

Installeren

De installatie kunt u starten door de Contact Connect Client executable uit te voeren op de computer waarop u Contact Connect geïnstalleerd wilt hebben. U dient de installatie uit te voeren onder een Windows gebruikersaccount met installatierechten. Aan het eind van de installatie wordt u gevraagd aan te vinken of u de Contact Connect Client automatisch wilt starten bij het opstarten van uw computer en of u de Contact Connect Client direct na de installatie wilt starten. Geadviseerd wordt om beide te accepteren.

Inloggen

Nadat de installatie van de Contact Connect Client is voltooid start de client automatisch (mits zo ingesteld). U kunt nu inloggen met uw Lankhof webgebruiker gegevens (e-mailadres en wachtwoord). Heeft u deze nog niet ontvangen? Vraag deze dan op via telecom@lankhof.nl

Vul uw Lankhof webgebruiker gegevens in, vink indien gewenst het vinkje aan bij “Houd mij ingelogd” en klik op “Log in” om te starten. De Contact Connect Client zal nu opstarten en zichtbaar worden als icoon in de Windows system tray. De Contact Connect Client configureert volledig automatisch het gebruik van Contact Connect met uw Lankhof Managed voice extensie. Contact Connect is nu klaar voor gebruik.

Let op: gebruikt u Contact Connect Advanced en wilt u gebruik maken van integratie met een CRM-applicatie? Dan dient de Contact Connect Recognition Tool eerst te worden uitgevoerd om de koppeling met uw CRM-applicatie tot stand te brengen alvorens herkenning kan worden gebruikt.

Contact Connect Configuratie

Configuratiescherm van Contact Connect

Klikt u met de rechter muisknop op het Contact Connect icon in de Windows system tray om de configuratie van Contact Connect te openen (klik op “Configureren”).

Vervolgens opent het configuratiescherm van Contact Connect. Hier kunt u een aantal instellingen voor het gebruik van Contact Connect instellen:

Aanmelden/ afmelden

Door middel van de “Afmelden” knop kunt u uitloggen op Contact Connect. De volgende keer dat u Contact Connect opstart zal u opnieuw worden gevraagd om in te loggen.

Automatisch opstarten

Doormiddel van het vinkje achter “Opstarten” kunt u aanvinken of u wenst dat Contact Connect automatisch wordt opgestart bij het opstarten van Windows.

Taal

U kunt de taal instellen van de weergave/ teksten in Contact Connect. Momenteel worden Nederlands en Engels als taalinstelling ondersteund.

Uitbellen

Onder het kopje “Uitbellen” kunt u aangeven met welk toestel u uitgaande gesprekken wilt opstarten zodra u gebruik maakt van click-to-dial of select-to-dial van Contact Connect. In dit keuze menu worden automatisch de toestellen beschikbaar gesteld waarop u bent aangemeld met uw Managed Voice extensie. Tevens kunt u de sneltoets instellen welke u wilt gebruiken voor select-to-dial commando’s. Standaard staat deze ingesteld op de PAUZE toets. Als u een andere “hotkey” wilt instellen kunt u dit doen door op de blauwgekleurde instelling te klikken, waarna er een invoerveld verschijnt. Drukt u nu op de gewenste toets op uw toetsenbord, waarna de toets automatisch wordt ingesteld als hotkey.

Uitbellen met Contact Connect

Met Contact Connect is het mogelijk om direct vanaf uw computer of laptop uitgaande gesprekken met uw Managed Voice verbinding op te zetten door middel van click-to-dial en select-to-dial. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe dit werkt.

Click-to-dial

“Click-to-dial” is een functionaliteit waarmee direct een call kan worden opgezet via de Managed Voice extensie door op een telefoonnummer of knop op computer of laptop te klikken. Contact Connect ondersteund click-to-dial op verschillende vlakken:

 • Callto:// URL’s in web applicaties worden automatisch herkend. Door op dergelijke links te klikkengaat de Managed Voice extensie het telefoonnummer bellen.
 • Vanuit de Windows commandline d.m.v. de opdracht: ‘MakeCall.exe /number=<telefoonnr>
 • Door middel van de “Call” button in Microsoft Outlook.
 • Door middel van de Windows Dialer applicatie.

Select-to-dial

De meest voor de hand liggende functionaliteit om uit te bellen naar een telefoonnummer vanuit een webbrowser of Windows applicatie is door middel van Select-to-dial. Door een telefoonnummer te selecteren met de muis (het telefoonnummer wordt dan blauw) en vervolgens op de ingestelde hotkey te drukken, gaat de Managed Voice extensie bellen naar het telefoonnummer. Standaard staat de hotkey ingesteld op de PAUZE-toets, maar deze is naar eigen wens te configureren op een andere toets (zie hoofdstuk “Uitbellen”).

Inkomende gespreksherkenning

Contact Connect laat bij inkomende gesprekken op uw Managed Voice extensie een Windows notificatie ballon zien met vermelding van het afzendernummer van de beller. Als u gebruik maakt van Contact Connect Advanced kunt u deze notificatie naar wens uitbreiden met overige (contact)gegevens van de bellende partij, zoals naam, bedrijfsnaam en adresgegevens.

Standaard gespreksherkenning van Contact Connect

De standaard versie van Contact Connect laat inkomende gespreksherkenning zien in de vorm van een herkenbare Windows notificatie ballon. Deze notificatie blijft enkele seconden staan en verdwijnt daarna automatisch weer van het scherm. U kunt te allen tijden de laatst vertoonde notificatie opnieuw bekijken door op de Contact Connect icon in de Windows system tray te klikken.

Online Telefoonboek invullen en/of wijzigen2021-03-25T17:04:24+01:00

U dient in te loggen op het platform van Lankhof met uw Webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl .

Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen via e-mail: telecom@lankhof.nl of telefonisch op 0543-495005 optie 2.

Wanneer u bent ingelogd, dient u op “Telefoonboek” te klikken (aangegeven in de onderstaande afbeelding).

U komt in het volgende scherm terecht.

Maak een keuze of u de contacten in uw persoonlijke of in uw bedrijfstelefoonboek wilt opslaan.
Het persoonlijke telefoonboek is alleen voor uw toestel, het bedrijfstelefoonboek is voor iedereen binnen het bedrijf.

Klik op “Acties”. Klik vervolgens op “Bedrijfs contact aanmaken”.

Vervolgens krijgt u een pop-up scherm, waar u de eerste contactgegevens voor een contactpersoon kunt invullen.
Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzigen te behouden.

Klik nu op het tabblad ‘Persoonlijk’ of ‘Bedrijf’ zodat u de nieuwe contactpersoon ziet staan.
Klik vervolgens aan de rechterkant op de groene knop ‘Nummer toevoegen’.

U krijgt nu een pop-up scherm zodat u hier een telefoonnummer kunt toevoegen. Tevens kunt u hier een uniek ‘snelkeuze nummer’ invullen ( 4-cijferig ). Met dit snelkeuze nummer kunt u vanaf een aangesloten Managed Voice toestel gemakkelijk de contactpersoon bellen. U kunt dit nummer ook nog voorzien van een omschrijving en u moet tevens het type nummer selecteren.

Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzigen te behouden.

Daarna krijgt u voor de contact naam een pijltje naar rechts en als u er op klikt wijst deze naar beneden en klapt de regel open waarin u zojuist bovenstaande gegevens hebt ingevoerd.

Om meerdere nummers in te voeren kunt u deze handeling vaker herhalen door op de groene knop ‘Nummer toevoegen’ te klikken.

Toestel doorschakelen2021-03-25T16:11:17+01:00

Met het Managed Voice toestel kan er eventueel op toestelniveau een doorschakeling worden ingeregeld.*

U kunt uw toestel doorschakelen door 910 te bellen en de aanwijzingen te volgen

 1. Direct doorschakelen: Elk binnenkomend gesprek wordt direct doorgeschakeld naar een vooraf ingegeven toestelnummer of telefoonnummer.
 2. Bij bezet doorschakelen of geen gehoor: Een binnenkomend gesprek wordt doorgeschakeld naar een vooraf ingegeven toestelnummer of telefoonnummer wanneer u in gesprek bent of bij geen gehoor.
 3. Alle doorschakelingen annuleren

* Wanneer uw toestel deelnemer is van een wachtrij, zal de doorschakeling standaard niet werken bij inkomende oproepen vanuit de wachtrij. Mocht dit toch wenselijk zijn, kunt u contact opnemen met ons op 0543-495005 of per mail: telecom@lankhof.nl

Ga naar de bovenkant