Een vast nummer op uw mobiel? Vast nummer zonder vaste lijn

Op je mobiel gebeld worden en uitbellen met je vaste nummer. Dat kan! Daarnaast kun je ook op je mobiele telefoon gewoon gebruik maken van alle voordelen die een vast toestel biedt. Je wilt natuurlijk geen enkele lead of gesprek missen. Maar hoe drukker je het krijgt, hoe lastiger het is om dat waar te maken. Je kunt jezelf immers niet ‘vastketenen’ aan de telefoon.

Alleen werken met een mobiel nummer is natuurlijk mogelijk, alleen oogt het een stuk minder professioneel. En hoe doe je dat in je vrije tijd? Je kunt niet je zakelijke contacten ‘uitzetten’ en alleen je privé contacten toestaan.

De oplossing? Een vast nummer op je mobiel!

Een lokaal telefoonnummer (0543, 0544, 020, 010 etc.) of een 085-nummer kan worden overgezet op de simkaart. Heb je nog geen vast telefoonnummer, dan kun je eenvoudig een nieuw 085 of lokaal telefoonnummer activeren. Je hebt de keuze uit een telefoonnummer met een landelijke uitstraling, of een regionaal telefoonnummer.

Met een vast en mobiel nummer op de simkaart bepaal je zelf op welk nummer je wanneer bereikbaar bent.

Bereikbaarheid instellen

Alleen tijdens kantoortijden bereikbaar zijn op je vaste nummer? Gesloten tijdens de vakantie en alleen gesprekken van je mobiele nummer ontvangen? Dat is geen probleem, je bepaalt zelf wanneer je bereikbaar bent op je vaste nummer.

Bijvoorbeeld: Tussen 08:00 en 17:00 uur stel je de bereikbaarheid in van je zakelijke nummer. Alle gesprekken van dit nummer komen op je mobiel uit. Wanneer je met je mobiel belt, zend hij standaard het vaste nummer mee. Na 17:00 uur wens je alleen nog op je mobiele nummer bereikbaar te zijn. Alle gesprekken via het vaste nummer gaan naar een voicemail, keuzemenu of evt. ander nummer. Wanneer je met je mobiel na 17:00 uur uitbelt, zend hij het mobiele nummer mee. Zo kun je optimaal genieten van je vrije tijd.

Wil je toch tussendoor met je andere nummer uit bellen, geen probleem, met een prefix code zend je gewoon je andere nummer mee.

Voicemail

Een aparte voicemail voor je vaste nummer? Ook dat is geen probleem, de keuze is aan jou om die van je mobiele telefoon of een aparte voicemail in te stellen. Voicemail is een standaard onderdeel van je vast op mobiel abonnement. De ingesproken berichten worden per mail aan je verzonden, inclusief alle bijbehorende gegevens.