Via de tijdconfiguratie kunt u kiezen welk nummerplan actief is. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag- en nachtstand implementeren binnen Managed Voice. Er zijn drie manieren om de tijdconfiguratie te bedienen. De eerste is automatisch op basis van dag en tijd. De tweede is op basis van een handmatige stand en de derde is op basis van een datum en tijd (vakantiedagen).

Configuratie tijdplan

Om een tijdsconfiguratie in te stellen dient u eerst in te loggen in het beheer platform van Lankhof Telecom met uw webgebruiker. Om in te kunnen loggen op het platform gaat u naar https://beheer.lankhof.nl. Het kan zijn dat deze gegevens aan u zijn doorgegeven via de mail. Uw inloggegevens zijn eventueel op te vragen door te bellen naar 0543-495005 optie 2 of mail naar telecom@lankhof.nl.

Wanneer u bent ingelogd, klikt u op “klant configuratie”.

Klik vervolgens op “La Managed voice” (te vinden aan de linkerkant van het scherm).

U bent al op tabblad “detail”. In onderstaand figuur ziet u een soortgelijk overzicht.

De automatische tijdconfiguratie wordt opgebouwd vanuit de positie dat er één standaard plan is welke het meest actief is. (bijvoorbeeld u werkt maar 8 uur en 16 uur niet) de uitgangspositie is dan  de 16 uur dat u niet werkt en deze positie is de nachtstand genoemd. U geeft deze stand dan aan als 24 uur aanwezig (zie bovenstaand figuur) de rest zijn uitzonderingen op deze stand.

Nadat u dit blok heeft aangemaakt kunt u specifiekere tijdblokken aanmaken. U kunt deze blokken aanmaken door te klikken op de knop toevoegen, welke achter de dagen is geplaatst.

Aanmaken automatische periode

Afhankelijk van de keuze bij instellen per dag of per periode zal de optie ‘instellen voor’veranderen.

In dit voorbeeld kunt u op basis van de te selecteren dagen de start en eindtijd opgeven.

Let er op dat u de start en eindtijd opgeeft in het formaat XX:YY waarbij er tussen de X en de Y een dubbele punt staat!

Selecteer vervolgens bij de optie nummerplan welk nummerplan u aan deze periode wilt koppelen.

Configureren handmatige periode

Onder aan de detail pagina ziet u de optie “OVERSCHRIJF TIJDSCONFIGURATIE” staan:

Bij deze optie kunt u handmatig een nummerplan kiezen (via het dropdown pijltje rechts), en deze door middel van het aanvinkhokje activeren. Deze optie overschrijft de automatische tijdconfiguratie. Deze blijft actief, totdat u zelf een ander plan kiest, of het vinkje weg haalt.