Mocht u voor de eerste keer gebruik maken van uw Lankhof Telecom SIM of een nieuw toestel aanschaffen kan het voor komen dat u geen internet op het toestel verkrijgt. Dit komt in de meeste gevallen door onjuiste APN instellingen. Hieronder ziet u enkele screenshots die u helpen bij het instellen van de APN gegevens op een Android toestel (o.a. Samsung, LG, Sony of HTC). Vanwege het overvloed aan verschillende versies en varianten van het Android besturingssysteem kan het zijn dat u scherm iets afwijkt van de onderstaande handleiding. Ons advies is om de handleiding volledig te volgen.

Allereerst gaat u naar de instellingen van uw toestel heen. (Afbeelding 1)

Afbeelding 1

In het volgende menu kiest u voor de optie “Verbindingen”. (Afbeelding 2)

Afbeelding 2

Kies vervolgens voor de optie “Mobiele netwerken”. (Afbeelding 3)

Afbeelding 3

Kies vervolgens voor de optie “Namen toegangspunten”. (Afbeelding 4)

Afbeelding 4

Kies voor het “toevoegen” om een nieuwe APN toe te voegen. (Afbeelding 5)

Afbeelding 5

Het is verplicht om de nieuwe APN een naam te geven. Deze kunt u bijvoorbeeld ‘Lankhof’ noemen, maar de naam is niet bindend. Voer vervolgens de APN zelf in. Deze instelling dient wel overeen te komen met “internet.mvno.mobi”. (Afbeelding 6)

Afbeelding 6

Sla uw instellingen op door te kiezen voor “Opslaan” in het actie-menu rechtsboven. (Afbeelding 7)

Afbeelding 7

Zorg dat de nieuwe naam actief is in het menu door deze aan te klikken (Afbeelding 8)

 Afbeelding 8

De nieuwe internetinstellingen zijn nog niet per direct actief. Het toestel dient eerst opnieuw zijn mobiele netwerk te gaan zoeken. Dit kan geforceerd worden door het toestel uit en weer aan te zetten.

Mocht u na het invullen van de APN instellingen nog steeds niet beschikken over een werkende mobiele internetverbinding dient u telefonisch contact op te nemen met Lankhof Telecom (0543-495005 optie 2) of per mail: telecom@lankhof.nl.