Lankhof Beveiliging en Ajax Systems bundelen hun krachten om het magazijn van Kramp, Europa’s grootste leverancier in landbouwonderdelen en -accessoires te beveiligen. Een indrukwekkend referentieproject van samenwerking en innovatie op het gebied van beveiligingstechnologie.

In de dynamische wereld van de Europese landbouwsector staat Kramp al sinds 1951 aan de voorhoede als een betrouwbare partner voor landbouwers. Met een indrukwekkende catalogus van meer dan 590.000 producten, variërend van tractors tot scheppen, heeft Kramp zich gevestigd als een ware gigant in de industrie. De kern van het succes van Kramp ligt niet alleen in de kwaliteit van zijn producten, maar ook in zijn toewijding om het leven van landbouwers te vereenvoudigen door middel van efficiëntie en innovatie.

Een van de meest recente uitdagingen waarmee Kramp werd geconfronteerd, illustreert perfect hun voortdurende streven naar optimalisatie. Het bedrijf huurde een magazijn van meer dan 5.000 m² voor een tijdsbestek van drie jaar. Echter, om te voldoen aan Grade 2-verzekeringseisen, moest het beveiligingssysteem van het magazijn worden bijgewerkt. Dit betekende dat er een balans moest worden gevonden tussen betrouwbaarheid en installatiesnelheid, zonder de bedrijfsprocessen te verstoren waar Kramp om bekend staat.

Magazijn van Kramp beveiligt door Lankhof Beveiliging en Ajax Systems

In deze situatie kwam Lankhof Beveiliging, een gerenommeerde naam in de sector, te hulp. Met behulp van geavanceerde draadloze oplossingen van Ajax, bood Lankhof Beveiliging een op maat gemaakte en snel te implementeren beveiligingsoplossing voor het magazijn van Kramp.

De keuze voor het Ajax-systeem was gebaseerd op verschillende cruciale factoren. Allereerst biedt het systeem een complete beveiligingsoplossing die voldoet aan de behoeften van Kramp, inclusief inbraakdetectie, videobewaking en branddetectie. Dit alles wordt gecombineerd in één enkel, gebruiksvriendelijk platform dat gemakkelijk te configureren en te beheren is via een app.

Daarnaast biedt Ajax flexibiliteit en schaalbaarheid, wat van onschatbare waarde is voor een bedrijf als Kramp. Het draadloze karakter van de apparaten maakt snelle installatie mogelijk zonder ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur van het magazijn. Bovendien maakt het gebruik van het Jeweller-radioprotocol van Ajax grootschalige implementaties mogelijk met betrouwbare tweerichtingscommunicatie over grote afstanden, zelfs in uitdagende omgevingen zoals die van Kramp’s magazijn.

Met deze nieuwe beveiligingsinfrastructuur heeft Kramp niet alleen voldaan aan de vereisten van de verzekering, maar heeft het ook een belangrijke stap gezet in het waarborgen van de veiligheid van zijn activa en werknemers.

Door te kiezen voor een partner als Lankhof Beveiliging en een innovatieve oplossing als Ajax, blijft Kramp trouw aan zijn missie om de landbouwsector te ondersteunen door middel van efficiëntie, betrouwbaarheid en vooruitgang.

Wilt u meer weten over het Ajax beveiligingssysteem? Of heeft u ook een uitdaging voor Lankhof Beveiliging?