Bij calamiteiten wilt u zo snel mogelijk en effectief uw pand ontruimen. Daarom is een ontruimingsinstallatie van belang, want deze heeft als doel om bij calamiteiten een snelle en ordelijke ontruiming van een gebouw of een deel van een gebouw mogelijk te maken. In veel gebouwen is deze installatie geïntegreerd in een brandmeldinstallatie. Een ontruimingsalarm kan bijvoorbeeld via sirenes, speakers en gesproken berichten worden ingezet. Dit is geheel afhankelijk van uw gebouw, hoeveelheid aanwezige mensen en in hoeverre deze zelfredzaam zijn.

Wij leveren en installeren zowel stand-alone ontruimingsinstallaties als brandmeldinstallaties gecombineerd met ontruimingsinstallaties.

Signalering vanuit ontruimingsinstallatie

Signalering tot ontruiming kan zowel door middel ‘luid-alarm’ (slow-whoopsignaal of ‘gesproken-woord’) of bijvoorbeeld als ‘stil-alarm’ middels pagers plaatsvinden.

Voor een juiste werking van een ontruimingsinstallatie is regelmatige controle een vereiste. Lankhof Beveiliging kan uw onderhoudspartij zijn voor uw ontruimingsinstallatie. Wij werken volgens de NEN normen en borgen dan dat de ontruimingsinstallatie binnen gestelde eisen zal functioneren.

Beperk uw risico tijdens calamiteiten en maak vandaag nog werk van uw ontruimingsinstallatie.

Ja, ik ontvang graag meer informatie over ontruimingsinstallaties