Lankhof Beveiliging & Telecom levert en installeert alle producten op het gebied van noodverlichting.

Noodverlichting gaat branden, wanneer de normale verlichting als gevolg van een stroomstoring uitvalt. De noodverlichting wordt dan gevoed met een accu die onafhankelijk is van de bron van de normale verlichting.

noodverlichtingDe aanwezigheid van noodverlichting helpt mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en tenslotte kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Er wordt onderscheid gemaakt in de volgend drie types noodverlichting:

Vluchtwegverlichting: Dit is het deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.

Vluchtwegaanduiding: Dit zijn de noodverlichting armaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.

Noodverlichting of anti-paniekverlichting: Dit omvat het deel van de nood-evacuatieverlichting dat voorzien is om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Het is vastgelegd dat dit publieke ruimten betreft groter dan 60 m2. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.

Pictogrammen

Voor veiligheidssignalering voor vluchtrouteaanduiding moet gebruik worden gemaakt van de groen-witte pictogrammen uit de NEN 6088. Voor het juist aangeven van de vluchtroute is het voldoende om gebruik te maken van de pictogrammen met “het rennende mannetje”. Teksten zijn niet meer toegestaan.

Ja, ik ontvang graag meer informatie over noodverlichting.