Een toegangscontrolesysteem helpt risico’s van bijvoorbeeld diefstal te beperken en privacygevoelige informatie te beschermen.

Het toegangscontrole systeem maakt het eenvoudig om te controleren wie waar en wanneer toegang heeft tot gebouwen of ruimtes. Personen die toegang moeten verkrijgen tot een gecontroleerde ruimte dragen een ID-chip in de vorm van een sleutelhanger of creditkaart. Wanneer een ID-chip binnen het bereik van een antenne komt wordt het gelezen ID-nummer gecontroleerd met de interne lijst van codes die toegang moeten verkrijgen. Zijn toegangsdatum en tijd ook juist dan wordt het slot vrijgegeven. Het toegangscontrole systeem kan indien gewenst ook gekoppeld worden met werktijdregistratie.

Onbeperkte mogelijkheden

Het systeem kan geheel zelfstandig functioneren of door een PC worden gestuurd. Bij een PC gestuurde oplossing is het aantal gebruikers ongelimiteerd. Via de software kunnen oneindig veel toegangsniveaus en datum/tijdzones worden gemaakt. Tevens kunnen vakantiedagen worden ingesteld zodat alleen op werkdagen toegang wordt verleend. Het toegangscontrole systeem houdt bij wie op welke locatie en wanneer toegang heeft verkregen. Bij calamiteiten kan direct een overzicht worden afgedrukt van de personen die zich in een gebouw bevinden.

Uitbreiding toegangscontrole

Deze toegangscontrolesystemen kunnen eveneens worden aangewend voor aanwezigheids- en werktijdregistratie. Tot de mogelijkheden behoren sleutelhangers, gepersonaliseerde proximitycards of multifunctionele cards, die bovendien gebruikt kunnen worden voor afrekenen in het bedrijfsrestaurant en toegangsverschaffing tot het parkeerterrein.

Ja, ik ontvang graag meer informatie over toegangscontrole.