Accent is een christelijke onderwijsorganisatie in de regio Achterhoek van 19 scholen voor primair onderwijs (18 basisscholen en 1 speciale school voor basisonderwijs) met ongeveer 350 medewerkers.
Lankhof Beveiliging & Telecom is destijds gevraagd eens helderheid te geven in alle Telecom zaken en Beveiligingscontracten voor alle 20 vestigingen. Na een technische en functionele inventarisatie door onze specialisten is voor het Lankhof Totaalconcept gekozen.

Totaalconcept

Voor de zakelijke telefonie is gekozen voor Lankhof Managed VoIP, telefonie in de cloud. Hierdoor zijn alle vestigingen aan elkaar gekoppeld en is verkeer onderling gratis. Voor alle vestigingen is in kaart gebracht welke lijnen er aanwezig waren en hoe we de overstap zo soepel mogelijk konden laten verlopen. Tevens zijn alle internetverbindingen aangepakt en overgezet naar Glasvezel.

Op alle locaties is er gekeken naar het huidige beveiligingssysteem en is de doormelding naar de meldkamer omgezet naar IP.

Bereikte resultaat

Doordat de vaste telefonie en internetverbindingen van alle vestigingen aan elkaar gekoppeld zijn, hebben we een behoorlijke kostenbesparing kunnen realiseren. De dure ISDN-lijnen en ADSL-verbindingen zijn vervangen door een glasvezel verbinding met VoIP telefonie. De bereikbaarheid is per vestiging afgestemd op aanwezigheid van personeel en eventuele overlopen.

Door het nieuwe systeem beschikt AccentScholengroep  over een toekomst vaste telefooncentrale in de cloud met oneindige mogelijkheden en makkelijk op schaalbaar. Daarnaast zijn alle locaties voorzien van een stabiele en snellere verbindingen voor het dataverkeer. De volgende stap is om eventueel de mobiele telefonie v/d docenten te integreren in het Managed VoIP-concept met Managed Mobile, waardoor de mobiele telefoon onderdeel uit maakt van de hosted-telefooncentrale.

Door de omzetting van de alarmsystemen naar IP konden tevens de bestaande traditionele analoge en ISDN verbindingen ten behoeve van de doormelding worden opgezegd welke tevens voor een behoorlijke kostenbesparing voor de AccentScholengroep oplevert!

Wilt u ook vrijblijvend een offerte ontvangen omtrent uw telefonie en beveiliging? Neem dan vandaag nog contact met ons op: 0543-495000